Acumulatoare auto - prelungim durata de viata

Acumulatoare auto - prelungim durata de viata

   Acumulatorul auto  este elementul principal in masina, intr-un fel inima vehiculului, fara de care pur si simplu nu va porni. De aceea, este important ca bateriile auto sa aiba o durata de viata cat mai mare. 

   

   Exista cateva recomadari de utilizare a acumulatoarelor auto, care vor contribui la cresterea duratei de viata a acestora.

 

   In primul rand, acumulatorul trebuie sa fie fixat bine si nu trebuie sa fie supus la nici un fel de vibratii in timpul miscarii automobilului. E necesar sa fie izolat de temperaturi extreme cu ajutorul unui kit special de izolare. Bornele bateriei auto trebuie curatate cu regularitate si verificate daca nu s-a format vreo coroziune. De asemenea, este necesar sa fie verificata densitatea si nivelul de electrolit, care nu trebuie sa fie mai mic de 10-15 mm de la marginea placilor. Pe langa aceasta, e important ca tensiunea din bateria auto sa nu fie mai mica de 12.6 V. Este recomandata incarcarea acumulatorului odata in luna, folosind un redresor cu curent de 1-2 A. 

   

   Urmand aceste reguli simple de utilizare a bateriei auto, durata ei de viata va creste semnificativ. Potrivit expertilor, cele  mai bune acumulatoare auto in Chisinau si in lume sunt bateriile Varta de la compania Johnson Controls (SUA) - care sunt apreciate in special pentru raportul pret-calitate, bateriile Medalist (SUA – Coreea) - renumite pentru performante bune si bateriile Amega (Ucraina) apreciate pentru pret bun la standarde de calitate de nivel mondial.

   

   In prezent, puteti cumpara online acumulatori auto ieftini in Moldova de la cei mai renumiti producatori, care satisfac toate normele de utilizare.