Ce reprezinta cauciucurile ROF (RUN ON FLAT)

Ce reprezinta cauciucurile ROF (RUN ON FLAT)

Majoritatea automobilistilor nu cunosc insemnatatea intrebuintarii termenului RUN ON FLAT. Unii folosesc acest tip de cauciucuri  in Chisinau neintelegind prioritatea acestora, altii insa cu totul le evita.

Tehnologia Run on Flat a fost dezvoltata pentru a suporta pierderea brusca de presiune din cauciucul auto si pentru ca conducatorul sa poata rula pina la 80 km cu 80km/h in siguranta. In plus riscul exploziei cauciucurilor Run on Flat dispare complet. Totusi pentru a prelungi perioada de exploatare a cauciucurilor Run on Flat se recomanda circularea cu viteza mai mica de 80km/h. Peretii tari ai cauciucului Run on Flat mentin anvelopa pe janta si pot mentine greutatea masinii chiar si la presiunea nula.

Datorita acestei tehnologii inovatoare, conducatorii auto nu mai au nevoie de roata de siguranta in automobil, astfel avind mai mult spatiu pentru bagaj.

Se recomanda ca janta sa aiba un sistem de monitorizare pentru ca conducatorul auto sa stie in mod exact cind anume roata a facut pana.

Cauciucurile noi Run on Flat pot fi montate doar pe automobilele care dispun de sistemul de monitorizare a presiunii din cauciucuri.